Främmestad/Elmer-Fåglum/Nossebro

Referat

Referat: Toarpsalliansen - Främmestad/Elmer-Fåglum/Nossebro

Toarp A - EFFK/NIF/FIK 4-2

En taggad trupp kom till matchstart. Enormt revanschsugna från förlusten i våras då vi släppte in tre förhållandevis enkla bollar på fasta situationer.

Det var dock bortalaget som började bäst. Efter avspark fick de snabbt över laget på vår planhalva och började etablera spel. Utdelningen kom direkt och de kunde sätta ett ledningsmål redan i den andra eller tredje minuten efter en försvarsmiss av oss.

Därefter knöt tjejerna näven i fickan och tog över initiativet. och belöningen kom strax efter, på hörna. Perfekt slagen av Mathilda, som når Nellie vid bortre och det var kvitterat. Nu fick vi ny energi och lade in nästa växel och då hängde inte riktigt motståndarna med längre, de var tvåa på det mesta.

Vi trummar på och skapar ytterligare två fina fina lägen, varav det ena rensas på mållinjen, men i den 26:e minuten blir Åkerström frispelad, drar målvakten som springer ut och kan i ensamt majestät lägga en enkel bredsida in till 2-1.

Vi hinner knappt uppdatera ledningsmålet på Twitter, innan Mathilda blir framspelad och utökar till 3-1 och i den 38:e minuten sätter Åkerström punkt för första halvlek genom en repris på sitt tidigare mål då hon fri med målvakten kyligt väntar ut henne och till slut dribblar sig förbi och sätter 4-1. Efter det hade Mathilda en nick från nära håll där en utespelare kom emellan precis innan den gick in. Vi går till halvtidsvila med ledning på 4-1 som kunde varit ytterligare två eller tre mål större.

Andra halvlek blir mest en transportsträcka, där vi kontrollerar i stort sett allt och endast släpper till några helt ofarliga bollar som Becka plockar enkelt. Vi hade dock en del chanser framåt, närmast var Rusne med ett fint avslut utifrån där deras målvakt gjorde en fin enhandsräddning, men ingen utdelning.

Men en match är 90 minuter och det fick vi erfara då vi tappade fokus i nån sekund på slutet och motståndarna kunde reducera med en långboll till 4-2 i den 89:e.

Äntligen får vi idag utdelning på allt som i våras gick stolpe ut. Att tjejerna skött sin sommarträning märktes oerhört tydligt då de sprang sönder sina motståndare idag och vann rättvist.